fredag 2 december 2011

Härligt AM!!!!

Anna Maria Nilsson gjorde sitt livs lopp på hemmaplan i Östersund och fick kliva upp på pallen för första gången i ett individuellt världscupslopp. Trägen vinner brukar man säga och det gäller i allra högsta grad AM som har kämpat på i många år, lite i skymundan av Helena och ACO.

Det svenska laget gjorde en riktigt bra laginsats med Helena Ekholm på sjunde, Jenny Jonsson 16 och Emelie Larsson på 21.
I och med detta vann det svenska laget nationscupen för dagen, otroligt starkt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

David!

Jag tycker faktiskt tv4-sändningarna i vissa avseenden utklassar SVT:s. Jag gillar närvaron på vallen, där Sofia ger nerv och entusiasm, och jag gillar intervjuerna i mixed zone. Ni är dessutom vassare på att hålla koll på svenskarna, alla svenskarna, jämfört med exvis Kalle G och Ostbåge. Gillar också nymodigheten med att ni fäller in 2-3 mindre bilder - gör det lättare att hänga med i allt som händer.

Jag vet att du säkert får en hel jävla massa konstruktiv kritik över allt i från, men jag kan ändå inte hålla mig, eftersom jag vet att du och jag kommer att tillbringa våldsamt många timmar tillsammans i vinter...

* Du tycks vara som allra bäst när du ger inside-info som ingen annan tittare i gemen kan ha koll på (t.ex. Yurlovas diktsamling; hur tungt det är att stå och skjuta när det blåser, hur svårt och tungt det är att åka uppför en viss backe etcetera). Mycket mer sådant, och gärna personliga reflektioner om dina gamla konkurrenter från andra länder (vem är dum i huvudet, vem är trevlig etcetera...).

* ta´t lugnt med superlativer som "otroligt" och "fantastiskt"; spara dem till när det verkligen händer något grymt i tävlingarna, annars riskerar det bara att urholkas.

* allmänt, använd din spetskompetens to the max; som tittare är det trist med bisittare som bara säger grejer man själv hade kunnat tänkt på.

I övrigt: fruktansvärt kul att det är i gång, och bra jobbat så här långt!

Pelle

David Ekholm sa...

Tack Pelle!
Konstruktiv kritik är alltid välkommen.

Kjelle sa...

Hej,
Jag håller med tidigare inlägg.
Ordet "otroligt" går inte att använda i varje mening.
Jobba med det så blir det bra.
Kjelle

Anonym sa...

Vill bara understryka: det är verkligen i all välmening, absolut inte meningen att vara ond. Kan inte ens föreställa mig hur svårt det är att tvingas vara intressant/reflekterande på beställning, i direktsändning, inför miljoner tittare - inte lätt att tänka på alla snygga formuleringar då.

Pelle.

Anonym sa...

Jag tror att många klagar på fyran av gammal vana. Bortsett från reklamavbrotten (som iofs är rätt jobbiga) är er bevakning bra mycket bättre än SVT, som nästan aldrig hade någon på plats och som som hade väldigt lite införsnack, eftersnack och analyser. Bättre produktion dessutom som gör det lättare att följa flera intressanta åkare samtidigt.

Jag har en fråga om antidoping. Svendsen säger att han bara testades en gång från april-oktober (då av IBU, 0 ggr av Antidoping Norge). Är det verkligen normalt eller är det ovanligt lite?

David Ekholm sa...

Tack för era inlägg!
Efter de första sändningarna har jag efter utvärderingar av både fyrans egna och från andra (bl.a. er på bloggen) blivit mer medveten om hur jag använder språket.
Det är precis som Pelle skriver inte lätt att ändra ett invant språk. Jag använder många superlativ när jag pratar och dessutom har jag lätt för att pausa mitt i meningar. Jag är nu medveten om det och hoppas ni har förståelse för att det kan ta ett tag att jobba in nya sätt att formulera mig på.
Jag vill bli bättre så fortsätt gärna komma med kritik av mitt jobb!

Anonym sa...

Du var grymt idag. Hela sändningen var grym. Med risk för att vara taskig mot dina kollegor: du och Johan slår fyrans vanliga längdsändningar med hästlängder (och där föredrar jag alltså Vacchi och Öhrstig). Men hela fyranpaketet, med skidskyttet, är suveränt (och reklamen är ett nödvändigt ont). Helt säker på att du växer in i kostymen. Dina egna erfarenheter från VC-åkning är helt ovärderlig... Väntar bara på skrönor om Wolfgang, och Ostbåge och Grenens härjningar på cirkusen genom åren.