torsdag 25 mars 2010

Avsked

Jag har sagt adjö till en gammal trogen vän i dag, tvåförtin försvann norrut till Strömsund. I all hast glömde jag att ta en bild på den blekröda skönheten, nu är den borta!

I morgon ska jag köra ett test på cykel på Vintersport Centret. Det ska inte bara visa mina testvärden, utan även ge en fingervisning av mina styrkor och svagheter som cyklist. Det är inte helt oviktigt när träningen ska planeras.

Och till sist, Helena var tillbaka på pallen i dag, härligt!

5 kommentarer:

Lena sa...

Nu måste jag ju börja titta på cykel också! Jag håller alla tummar för att cykelkarriären ska gå bra.

Jag blev så glad när jag hörde att Helena var på pallen, så härligt!

Anonym sa...

Den måste varit stekhet på blocket blek röda. Hoppas du han plocka ut veden.

David Ekholm sa...

Hon var stekhet. Jag var tvungen att radera annonsen efter 7 min för fôlk ringde som galna. 3 kubik ved ingick i köpet!

Andreas Fahlen sa...

Man får önska dig ett stort lycka till med satsningen på cykeln, Kör hårt:)

Björn sa...

Är det här man skriver om Volvo 245 och ved?

På vårkanten 1997 tog vi kompisens farsas Volvo 245 och körde till Hovfjället för en helgs skidåkning. Boende var bokat i vad vi trodde var en fjällstuga men det visade sig att vi fick bo ett par hundra meter ut på en åker, bakom en gård. Bonden visade oss vedförrådet i ladugården och uttalade några ord han bittert skulle komma att ångra; "det är bara att hämta ved här och elda!".

I skydd av mörkret samma kväll rullade vi fram 245:an med fällda säten och började lasta. I brist på annan sysselsättning skulle det minsann eldas ordentligt, nu när tillgången var uttalat obegränsad. En timme senare passerade temperaturen i det lilla huset 40 grader. En mindre furugrupp som stod uppställd någon meter från den öppna spisen fick brännskador och det var fullständigt omöjligt att vistas i stugan resten av natten. Vi fick utrymma iförda kalsonger endast.

Skidhelgen minns jag inget av, men bilen var blåmetallic och rymde över 300 vedklampar.